mentális állóképesség blog

Hogyan tartsuk fitten és egészségesen a szervezetünket a változások viharában? 

MENTÁLIS ÁLLÓKÉPESSÉG, egy régóta elfeledett új barátunk a harcban

A szervezetek, legyen szó szolgáltató vagy termelő cégről, extrém kihívásoknak vannak kitéve az elmúlt időszakban. A megváltozott gazdasági környezet, a növekvő elvárások, az emelkedő munkaerőhiány, és bérköltség mind emelik a szervezeten belül a kollégák stresszszintjét. A stressz miatt csökken a rugalmasság és növekszik a konfliktus valószínűsége. Ez pedig jóeséllyel vészreakciókat vált ki a kollégákból.

Vészreakció! Nem egy barátságos kifejezés.

Fontos kérdés, hogy mely kollégák lesznek képesek kezelni a nehéz helyzeteket és milyen belső jellemzőkre építve, milyen mértékben fogják felvenni a harcot a kihívásokkal. Ez nagyban meghatározza majd a szervezet versenyképességét is.

A mentális állóképesség modell ezen kérdések feltérképezésében ad hathatós segítséget.

Hogyan fog a kollégám reagálni, válaszolni a bizonytalan, feszültséggel teli helyzetekre, a kihívásokra, a stresszre, a növekvő pszichés nyomásra. Nehéz ezt előrejelezni, hiszen a sztessz és a kihívások nagyon különböző viselkedéseket és reakciókat tudnak produkálni a különböző személyiségű, mentális állóképességű emberekben.

A mentális állóképesség kérdőív segítségével egyének és csoportok állapotát is képesek leszünk megmérni, majd az eredmények alapján a fejlesztéseket meg tudjuk tervezni, majd megvalósítani.

Érdekes gyakorlati tapasztalat, hogy az egyén mentális állóképessége a teljesítményének 25%-át is képes befolyásolni, azaz ennyivel tudja növelni, vagy csökkenteni azt a valóságban. Szintén meglepő adat, hogy mennyire befolyásolja a stresszhelyzetekre adott válaszunkat az, hogy tűzünk e ki célokat a munkánk, életünk során, s mit és mennyit teszünk azok megvalósításáért.

A mentális állóképesség kérdőív 8 dimenzió mentén ad visszajelzést arra, hogy egy adott helyzet megoldásakor a felmerülő megtorpanásoknak, megakadásoknak milyen okai lehetnek. Számos esetben kiderül, hogy a másik nem azért nem tudja megoldani a feladatot, mert az eszközei nincsenek meg hozzá, hanem sokkal mélyebben, személyiségvonás vagy jellemző mentén van az elakadás. Így hiába tanítanánk neki új módszereket, azokkal sem lenne hatékony a működése mindaddig, amíg a fent említett 8 dimenzióban nem tud egyedi megoldásokat találni a személyes kihívásaira. 

Te is kíváncsi vagy hogy milyen a mentális állóképességed? Keress minket bizalommal.

Bajtsi Andrea

Bajtsi Andrea

Tanácsadó

e-mail
Fedor György

Fedor György

Tanácsadó


e-mail
Kaposi Kálmán

Kaposi Kálmán

Tanácsadó


e-mail
Környei Imre

Környei Imre

Tanácsadó


e-mail
Csigás Zoltán

Csigás Zoltán

Stratégiai partner

MTQ kiképző oktató